42% din produsele semnalate în UE sunt contrafăcute

InfoCons trage un semnal de alarmă cu privire la prezența semnificativă a produselor contrafăcute pe piața europeană. Potrivit ultimelor date prezentate de InfoCons, un impresionant procent de 41,92% dintre produsele care au făcut obiectul alertelor rapide ale Uniunii Europene sunt identificate ca fiind contrafăcute.

Italia se clasează în fruntea țărilor care au emis cele mai multe alerte, contribuind cu 17,69% din totalul acestora, urmată de Suedia, cu 16,15%, și Germania, cu 11,41%. În contrast, țările care au emis cele mai puține alerte sunt Spania și Croația, fiecare contribuind cu doar 0,12% din totalul alertelor emise, în timp ce Slovacia și Letonia au contribuit cu 0,25%.

Republica Populară Chineză se evidențiază ca fiind țara de proveniență cu cea mai mare pondere, reprezentând 47,17% din totalul produselor contrafăcute, urmată de Italia (10,12%) și Germania (6,41%). În plus, există și produse ale căror țări de proveniență nu au putut fi identificate, acestea reprezentând 11,92% din total.

Potrivit InfoCons, riscul produselor contrafăcute este major, cu 49,48% din alerte referitoare la riscuri chimice și 18,58% la riscul de leziuni.

În ceea ce privește categoriile de produse, cosmeticele ocupă prima poziție în topul celor mai alertate, cu 22,30% din total, urmate de jucării și aparatele și echipamentele electrice.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *