Infanteria ucraineană, pe cale să spargă linia de apărare rusă din Zaporojie

Infanteria ucraineană se află acum în „al treilea și ultimul rând” al unei linii cheie de apărare rusă din regiunea Zaporijie, conform unui expert de la Institutul pentru Studiul Războiului, citat de Sky News.

George Barros, analist pentru Rusia la ISW, a subliniat că, deși barierele precum dinții de dragon și șanțurile încă nu au fost demontate pentru a permite trecerea echipamentelor grele, infanteria ucraineană este hotărâtă să spargă linia Surovikin la Verbove. Această zonă, care include satul Verbove și împrejurimile sale, este considerată una dintre cele mai puternic fortificate din toată linia frontului, reprezentând un obstacol strategic în calea Ucrainei.

Această mișcare strategică reflectă importanța tactică a sectorului, deoarece Ucraina vizează să străpungă această linie de apărare și să avanseze spre sud, în direcția Mării Azov. Această acțiune ar putea diviza armata rusă în două și ar putea schimba cursul conflictului.

Cu toate acestea, infanteria ucraineană se confruntă acum cu un șanț defensiv puternic apărat de forțele ruse, înainte de a putea avansa mai departe, potrivit lui Barros. Acesta a atras atenția că, odată ce Ucraina reușește să străpungă cel de-al treilea rând al apărării, va trebui să facă față și altor fortificații de câmp dincolo de linia principală, ceea ce ar putea aduce noi provocări și confruntări pe măsură ce conflictul evoluează.

Facebook

Comentarii

155 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *