India s-ar putea alătura UE pentru a forța Apple să adopte portul USB-C

Guvernul indian a semnalat că va impune obligativitatea portului USB-C pe dispozitivele electronice, inclusiv smartphone-uri, tablete și laptopuri.

După Uniunea Europeană, India ar putea, de asemenea, să forțeze compania Apple să adopte portul USB-C pentru iPhone-uri, invocând îngrijorări legate de criza deșeurilor electronice.

Secretarul Indiei pentru departamentul consumatorului a cerut săptămâna aceasta industriei tehnologice să adopte un standard uniform de taxare. Anunțul vine după ce guvernul indian a organizat o întâlnire pentru a examina dacă țara ar trebui să solicite un singur port de încărcare pentru dispozitivele de consum.

„În timpul întâlnirii, a apărut un larg consens în rândul părților interesate cu privire la adoptarea USB Type-C ca port de încărcare pentru dispozitive electronice precum smartphone-uri, tablete, laptopuri etc.”, a declarat guvernul indian într-un comunicat de presă.

Decizia ar putea pune și mai multă presiune asupra companiei Apple pentru a elimina portul Lightning de pe toate iPhone-urile și a trece la cel tip USB-C.

UE cere deja ca smartphone-urile, tabletele și camerele digitale să treacă la USB-C înainte de sfârșitul anului 2024.

Luna trecută, un director Apple a confirmat, de asemenea, că iPhone-ul va adopta portul USB-C, deoarece compania nu are de ales. Dar rămâne neclar dacă Apple va implementa această schimbare la nivel global sau numai pentru iPhone-urile vândute în UE.

Guvernul indian nu a oferit un calendar ferm cu privire la momentul în care va mandata USB-C ca standard comun de încărcare, însă a semnalat că această politică va fi implementată în mai multe etape.

Potrivit The Economic Times, India se gândește să facă schimbarea după ce UE începe să solicite USB-C pentru dispozitivele electronice la sfârșitul anului 2024.

Share on facebook
Facebook

Comentarii

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.