India refuză legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex

Instanța supremă din India a refuzat să legalizeze căsătoriile între persoane de același sex, transferând responsabilitatea înapoi Parlamentului, printr-o hotărâre care i-a dezamăgit pe militanții pentru drepturile LGBTQ+ în cea mai populată țară din lume.

De asemenea, șeful judecătorului DY Chandrachud a cerut guvernului să susțină drepturile comunității queer și să pună capăt discriminării împotriva acestora.

La începutul acestui an, tribunalul format din cinci judecători a audiat 21 de petiții care încercau să legalizeze căsătoria între persoane de același sex.

Chandrachud a spus că există grade de acord și dezacord între judecători „cu privire la cât de departe trebuie să mergem” cu privire la căsătoriile între persoane de același sex, dar judecătorii au fost de acord în unanimitate că instanța nu poate acorda persoanelor LGBTQ+ dreptul de a se căsători, deoarece aceasta ține de competența Legislativului.

Drepturile legale pentru persoanele LGBTQ+ din India s-au extins în ultimul deceniu, mai ales ca urmare a intervenției Curții Supreme.

Dar, în general, toți cei cinci judecători nu au putut să acorde recunoaștere legală uniunilor de același sex.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *