Inconștiența face victime: Contaminare în masă la turneul de tenis al lui Djokovic

Ia proporții coșmarul provocat de turneul de tenis Adria Tour, organizat de Novak Djokovic, nr. 1 ATP. Jumătate din jucătorii participanți sunt infectați cu coronavirus, la fel și soțiile a doi din ei, una fiind însărcinată. De asemenea, au fost diagnosticați pozitiv antrenori și componenți ai echipei de organizare. Spaima cea mare privește acum publicul: la prima etapă a turneului, la Belgrad, au participat 2000 de spectatori în tribune, fără o distanțare adecvată.

Rezultatele testelor vin după ce, deja, au provocat scandal imaginile cu grupuri de copii interacționând cu jucătorii, precum și scenele filmate la petrecerea sportivilor într-un club, după competiție. ”A fost un spectacol de groază. Uriașă iresponsabilitate, uriașă imaturitate”, a declarat tenismenul brazilian Bruno Soares.

Finala de duminică a etapei de la Zadar (Croația) a fost anulată, la fel și celelalte două etape programate în Bosnia și Muntenegru. “Este ca atunci când copiii tăi încep să urce pe bicicletă şi trebuie să-şi pună casca. Ei îţi spun că nu şi nu. Apoi urcă pe bicicletă şi cad. Începând de atunci îşi pun cască”, a criticat, la rândul său, preşedintele Asociaţiei Jucătorilor Profesionişti de Tenis (ATP), Andrea Gaudenz.

Teoretic, circuitul ATP urmează să se reia la 14 august, cu turneul de la Washington. Urmările competiției demonstrative, în scop caritabil, inițiate în patru state ex-iugoslave de liderul tenisului mondial masculin, determină, însă, serioase semne de întrebare cu privire la modul de desfășurare a acțiunilor sportive în contextul pandemiei.

Europolis

 

 

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *