Închisoare de la trei la zece ani pentru operațiuni cu droguri

Efectuarea de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la trei la 10 ani, potrivit unui amendament la proiectul iniţiat de parlamentarii liberali privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, precum şi a operaţiunilor cu produse cu efecte psihoactive, proiect adoptat luni de Senat conform Agerpres.

Proiectul a fost adoptat cu 90 de voturi „pentru”, unul „împotrivă” şi 14 abţineri.

Propunerea legislativă completează Legea nr.143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri şi modifică Legea nr. 194/2011 privind combaterea operaţiunilor cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, altele decât cele prevăzute de acte normative în vigoare.

Proiectul a fost adoptat cu două amendamente referitoare la înăsprirea pedepselor pentru efectuarea de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

„Fapta persoanei care, fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile prezentei legi, efectuează fără drept operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la trei la 10 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă”, prevede unul dintre acestea.

Conform altei modificări la proiectul de act normativ, adoptată de comisia raportoare, „fapta persoanei care, cu intenţie, efectuează fără drept operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, pretinzând sau disimulând că acestea sunt produse autorizate potrivit legii sau a căror comercializare este permisă de lege, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la trei la 10 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă”.

Senatul este prima Cameră legislativă sesizată cu acest proiect.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *