Incendiu de vegetație în Franța. Mii de oameni au fost evacuați

Mii de oameni au fost evacuați în siguranță în zonele de coastă ale Franței din zona atlantică, în timp ce incendiile de pădure se extind după ce au ars peste 1.200 de hectare de teren. Cinci campinguri din apropiere de Teste-de-Buch, la sud de orașul Bordeaux, au fost evacuate ca măsuri de precauție miercuri dimineață. Aproximativ 6.000 de persoane au fost mutate în alte locații, potrivit autorităților prefecturii Gironde.

Mii de oameni evacuați în urma unui incendiu de vegetație în Franța

În apropiere de micul oraș Landiras din sud-vestul țării, unde incendiile de vegetație fac de asemenea ravagii, cinci cătune și un sat au fost evacuate, iar 500 de persoane au fost puse în siguranță. Incendiile au izbucnit pe fondul secetei persistente și al temperaturilor ridicate. Miercuri, în zonă sunt așteptate temperaturi de până la 37 de grade Celsius și a fost declarat un nivel de alertă de „caniculă ridicată”. Potrivit prefecturii, peste 600 de pompieri se luptau cu flăcările. Forțe de urgență din alte părți ale țării erau, de asemenea, așteptate să ajute.

„Patru avioane și o mulțime de pompieri sunt mobilizați, cu ajutor din departamentele învecinate”, a declarat autoritatea locală pentru departamentul Gironde, care a fost afectat de incendii.

Cel mai mare dintre cele două incendii din Gironde este localizat în jurul orașului Landiras, la sud de Bordeaux. Celălalt se află de-a lungul coastei atlantice, în apropierea emblematicei Dune du Pilat, cea mai înaltă dună de nisip din Europa, situată în zona golfului Arcachon.

Autor: Anca Stratulat

Facebook

Comentarii