Încă 12 cetățeni români și familiile au ajuns în țară din Fâșia Gaza

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a informat că, în urma eforturilor complexe ale Celulei de Criză Interinstituţionale, coordonate de Ambasada României la Cairo și Oficiul de Reprezentare al României la Ramallah, 12 cetățeni români și membri ai familiilor acestora au fost evacuați cu succes din Fâșia Gaza și transportați în România.

Potrivit MAE, operațiunea de evacuare a avut loc vineri, 24 noiembrie 2023, și a fost posibilă prin intermediul unei curse operate de Compania Națională TAROM. Cetățenii români și familiile acestora au fost preluați pe teritoriul Republicii Arabe Egipt prin punctul de frontieră Rafah și ulterior însoțiți de către o echipă mobilă a Celulei de Criză a MAE până la Cairo, de unde au fost îmbarcați pentru a ajunge în țară.

În total, până în prezent, 249 de cetățeni români și membri ai familiilor acestora au fost evacuați din Fâșia Gaza, iar MAE menționează că dialogul cu autoritățile israeliene și egiptene va continua pentru a facilita evacuarea și a altor cetățeni români aflați în această zonă tensionată. Evoluțiile din teren și acordul părților implicate vor determina pașii următori în procesul de evacuare.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *