În timp ce războiul continuă, serviciul poștal din Ucraina rezistă

Igor Smelyansky, directorul general al Ukrposhta, serviciul poștal din Ucraina, a oferit detalii despre modul în care a rezistat acesta în condițiile în care războiul generat de Rusia continuă.

Sediul central al companiei este situat într-o clădire impunătoare din epoca stalinistă. Astăzi, aceasta zace goală. Angajații au plecat pentru prima dată să lucreze de acasă atunci când s-a declanșat pandemia COVID-19. Cu toate acestea, când se pregăteau să se reîntoarcă la muncă, a început invazia rusă la 24 februarie, forțând 20% dintre angajații Ukrposhta să se mute. Unii au fugit din Ucraina, alții s-au mutat în zonele relativ mai sigure din vestul țării, pe măsură ce forțele rusești se apropiau, în speranța de a cuceri capitala.

Serviciul poștal din Ucraina rezistă, în ciuda războiului în desfășurare

Dar Smelyansky a rămas totuși la biroul său. În ciuda logisticii imprevizibile și în continuă schimbare a războiului, serviciul poștal ucrainean a rămas operațional. Agenția de stat a deservit chiar și teritoriile ocupate până la începutul lunii august, când Ukrposhta a pus capăt tranzacțiilor în regiunile controlate de Rusia, invocând riscurile sporite pentru angajați.

„Am încercat să negociem, deoarece suntem atât o operațiune umanitară, cât și una de afaceri, dar rușii nu respectă acordurile. În Zaporizhia, doi angajați au fost uciși în timp ce livrau corespondența într-un camion poștal, când un tanc rusesc a deschis focul.”, a declarat Smelyansky.

Aproximativ 500 de oficii poștale au fost, de asemenea, distruse sau avariate de operațiunea din Rusia, dar serviciul a înființat birouri mobile pentru a răspunde nevoilor clienților în timp ce sucursalele sunt reconstruite.

„Încă desfășurăm operațiuni în zone cu ostilități active. Vorbim cu armata pentru a determina rutele avariate sau blocate și ce drumuri sunt prea periculoase pentru că, de exemplu, forțele rusești sunt în apropiere.”

Succesul funcțional al Ukrposhta provine în mare parte din improvizație și adaptare. Cu această mentalitate, Ukrposhta a fost un colac de salvare esențial în timpul crizei, livrând corespondență și ajutor umanitar. Acolo unde băncile au fost închise, oficiile poștale servesc drept singurul furnizor de servicii financiare, iar aproximativ trei milioane de ucraineni se bazează pe Ukrposhta pentru a-și livra pensiile.

Facebook

Comentarii

76 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *