Igor Dodon nu mai candidează la prezidențialele din R. Moldova

Igor Dodon, președintele partidului pro-rus PSRM, a anunțat, astăzi, că nu candidează la alegerile prezidențiale din octombrie din Republica Moldova împotriva președintei în funcție, Maia Sandu, scrie G4Media.

Igor Dodon a avut un mandat de președinte, dar a fost învins în 2020 de Maia Sandu la alegerile prezidențiale.

Potrivit lui Igor Dodon, candidat al socialiștilor pro-ruși va fi Alexandr Stoianoglo, fost procuror general al republicii – în perioada 2019-2021.

În urmă cu o lună, și primarul pro-rus al Chișinăului, Ion Ceban, a anunțat că nu va candida la alegerile prezidențiale.

Igor Dodon s-a remarcat prin politica pro-rusă dusă cât timp a condus Republica Moldova. El a primit de la asociația de afaceri „Delovaia Rossia” din Moscova, în șapte luni, chiar și după începerea invaziei ruse din Ucraina, suma de 20 de milioane de ruble rusești, echivalentul a 300.000 de dolari în conturile asociației de afaceri moldo-ruse pe care o conduce, potrivit unei investigației a RISE Moldova și Centrul Dossier din Rusia.

„Delovaia Rossia” este o organizaţie non-guvernamentală apropiată Kremlinului ce promovează afacerile Rusiei în toată lumea.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *