România participă la Târgul Internațional de carte de la Bruxelles

Institutul Cultural Român participă, în premieră, prin filiala sa din Bruxelles şi Centrul Naţional al Cărţii, cu un stand propriu, la Târgul Internaţional de Carte din capitala Belgiei, care se va desfăşura în perioada 4 – 7 aprilie, la Centrul de expoziţii Tour et Taxis.

„Târgul de Carte din Bruxelles oferă oportunitatea realizării unor noi paşi de afirmare a literaturii române şi a spaţiului cultural comun, de limbă şi cultură, împărtăşit de România şi Republica Moldova, printr-o mai bună cunoaştere a autorilor de limbă română. (…) Participarea României va accentua, de asemenea, importanţa promovării, prin intermediul literaturii, a valorilor comune UE”, a declarat preşedintele ICR, Liviu Sebastian Jicman, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES.

Vizitatorii vor găsi la standul ICR (standul 135, Pavilionul 1) peste 300 de titluri, aparţinând tuturor genurilor de la beletristică, albume dedicate artiştilor contemporani şi patrimoniului cultural românesc, la cărţi pentru copii, aproximativ 100 dintre acestea fiind cărţi şi albume publicate de Editura ICR în limbile română, franceză sau engleză.

Vor fi disponibile şi ediţii în limba franceză ale unor volume din literatura, arta şi cultura română recent apărute în spaţiul francofon cu sprijinul oferit de programele de finanţare Translation and Publication Support Programme (TPS) şi Publishing Romania, derulate de Centrul Naţional al Cărţii.

Principalul eveniment francofon de carte din Belgia, Târgul Internaţional de Carte de la Bruxelles reuneşte anual în cele două pavilioane şi Gara Maritimă peste 500 de edituri şi peste 300 de evenimente, cu participarea a peste 1.000 de autori din întreaga lume şi a câtorva sute de reprezentanţi ai bibliotecilor din Belgia. Pentru ediţia din acest an, organizatorii estimează peste 80 000 de participanţi.

Invitatul de onoare al ediţiei din 2024 a Foire du livre de Bruxelles este Uniunea Europeană, în contextul în care Belgia deţine preşedinţia Consiliului UE.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *