Iași: Evenimente omagiale de Ziua Unirii Principatelor

Muzeul Memorial „Mihail Kogălniceanu”, din cadrul Complexului Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi, invită publicul să participe, marţi şi miercuri, la Simpozionul Naţional „Românii în veacul construcţiei naţionale. De la Unirea Principatelor la recunoaşterea internaţională a Marii Uniri de la 1918”, iniţiat şi organizat de Şcoala Gimnazială „Bogdan Petriceicu Haşdeu” Iaşi conform Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă, manifestarea face parte din cea de-a XIV-a ediţie a Proiectului Naţional „Ambasadorii Unirii la Iaşi”, principalele activităţi urmând să se desfăşoare în ziua de 23 ianuarie, la Palatul Braunstein Iaşi, şi, respectiv, în ziua de 24 Ianuarie, la Muzeul Memorial „Mihail Kogălniceanu” Iaşi.

De asemenea, pe 24 Ianuarie, la Muzeul Memorial „Mihail Kogălniceanu”, de la ora 14,00, va fi organizat Expozeul tematic „Mihail Kogălniceanu şi Epoca Unirii”, iar de la ora 15,00, elevi ai Şcolii Gimnaziale „Bogdan Petriceicu Haşdeu” Iaşi vor organiza momente artistice intitulate „Unire-n cuget şi simţiri!”.

Aceeaşi instituţie şcolară organizează şi Simpozionul Naţional „Românii în veacul construcţiei naţionale. De la Unirea Principatelor la recunoaşterea internaţională a Marii Uniri de la 1918”.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *