Chinezii contraatacă: Huawei dă în judecată statul român

În urma deciziei României de a exclude compania chineză de tehnologie Huawei din participarea la rețelele 5G din țară, acest gigant al telecomunicațiilor a dat în judecată mai multe instituții românești.

Potrivit portalului instanțelor de judecată și publicației Veridica, Huawei a inițiat acțiunea juridică împotriva Ministerului Cercetării, Consiliului Suprem de Apărare a Țării prin Administrația Prezidențială și prim-ministrului României, dosarul fiind înregistrat la Curtea de Apel București.

Compania chineză solicită anularea deciziei Guvernului României, cuprinsă în documentul oficial cu numărul 81/2024. Această hotărâre a autorităților române a fost luată la finalul lunii februarie, când România a refuzat solicitarea Huawei de a se implica în dezvoltarea infrastructurii 5G a țării. Argumentându-și poziția, Guvernul a invocat respectarea reglementărilor organizațiilor internaționale, a normelor Uniunii Europene și a parteneriatelor strategice bilaterale.

Conflictul juridic dintre Huawei și autoritățile române ar putea avea consecințe semnificative în ceea ce privește viitorul infrastructurii de comunicații din România și relațiile diplomatice cu China

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *