Hszi Csin-ping hivatalos látogatást tesz Magyarországon

Hszi Csin-ping kínai államfő májusban hivatalos látogatásra érkezik Magyarországra – derül ki Gulyás Gergelynek, Orbán Viktor magyar miniszterelnök kabinetfőnökének csütörtöki bejelentéséből, amelyet a Reuters idéz.

Gulyás kiemelte, hogy a rendezvényt május 8-10-re tervezik, és célja a két ország közötti kétoldalú kapcsolatok erősítése.

„Magyarországnak az az érdeke, hogy minél több országgal szilárd gazdasági kapcsolatokat alakítson ki, és ne szabjon ideológiai korlátokat a gazdasági téren” – mondta Gulyás sajtótájékoztatón.

Fontos téma volt a magyarországi kínai beruházás is. A magyar külügyminiszter megjegyezte, hogy a kínai vállalatok már 6000 milliárd forintot fektettek be Magyarországon, mintegy 25 ezer új munkahelyet teremtve, és a legfejlettebb technológiai színvonalat hozva az országba.

A Magyarország és Kína közötti korábbi magas szintű tárgyalások rávilágítottak a két ország közötti gazdasági kapcsolatok fontosságára. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter rámutatott, hogy Kína gazdasági teljesítménye a német gazdaság mellett a magyar gazdaságra is jelentős hatással van.

„A szilárd kínai gazdasági növekedés nemcsak Kínának, hanem Magyarországnak is előnyös. Minél jobban prosperál a kínai gazdaság, annál jobban érezhető a haszna a magyar gazdaságban” – zárta szavait a magyar illetékes.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *