Henry Kissinger: „Este momentul să se negocieze pacea în Ucraina”

„Se apropie momentul să ne folosim de schimbările strategice care au fost deja realizate și să le integrăm într-o nouă structură, în vederea realizării păcii prin negociere”, a scris Kissinger în publicația „The Spectator”.

„Un proces de pace ar trebui să lege Ucraina de NATO, indiferent cum ar fi formulată această legătură. Alternativa neutralității nu mai are sens”, afirmă Kissinger, în articolul intitulat „Cum să evităm un alt război mondial”.

Kissinger a precizat că a propus în luna mai un acord de încetare a focului, care prevede ca Rusia să se retragă în spatele liniilor de dinainte de 24 februarie, iar Crimeea ar fi subiectul unor „negocieri”.

Directorul CIA, William Burns, a declarat într-un interviu, apărut sâmbătă, că, în timp ce majoritatea conflictelor se încheie prin negocieri, evaluarea CIA este că Rusia nu a fost până acum serioasă cu privire la o negociere reală pentru a pune capăt războiului.

Henry Kissinger (99 ani) a fost consilier pentru securitate și, apoi, șeful diplomației americane în anii ’70, în mandatele președinților Richard Nixon și Gerald Ford.

Ștefan Jianu

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *