Heathrow redobândește titlul de cel mai aglomerat aeroport din Europa

Heathrow și-a recâștigat titlul de cel mai aglomerat aeroport din Europa, potrivit celor mai recente date privind pasagerii. Aeroportul din vestul Londrei a declarat că a găzduit 5,8 milioane de pasageri în perioada iulie-septembrie, mai mulți decât aeroporturile din orașe precum Paris, Frankfurt și Amsterdam.

Heathrow, cel mai aglomerat aeroport din Europa

În urmă cu un an, Heathrow a fost al zecelea cel mai aglomerat aeroport din Europa, fapt ce l-a pus pe seama regulilor de călătorie din perioada pandemiei. În ciuda revenirii, numărul de pasageri a fost totuși cu 15% mai mic decât nivelurile anterioare pandemiei, a adăugat conducerea. Directorul executiv John Holland-Kaye a declarat că în ultimele 12 luni a crescut mai mult decât orice alt aeroport din Europa.

„Sunt mândru de modul în care echipa noastră a colaborat cu companiile aeriene și cu personalul de deservire la sol pentru a reuși să ducă 18 milioane de pasageri departe de casă în timpul verii”, a explicat el.

Dar conducerea aeroportului insistă că perspectivele cererii viitoare „rămân incerte” din cauza „problemelor economice tot mai puternice, a unui nou val de Covid și a escaladării situației din Ucraina”. Acesta a adăugat: „Cu toate acestea, ne așteptăm ca zilele de vârf de la Crăciun să fie foarte aglomerate”.

Holland-Kaye a declarat că „majoritatea” a pasagerilor care au călătorit prin aeroport în această vară au avut „o experiență foarte bună”. Asta în ciuda faptului că lipsa de personal a forțat aeroportul să limiteze numărul de pasageri care pleacă la 100.000 pe zi în luna iulie. Această măsură a fost luată după cozile lungi și problemele cu manipularea bagajelor din timpul verii. Plafonul urmează să se încheie la 29 octombrie.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *