Haos și violență la aeroportul din Daghestan: Zeci de arestări după atacarea avionului din Israel

Zeci de persoane suspectate că au luat cu asalt aeroportul din capitala Daghestanului, Mahacikala, au fost arestate de autoritățile ruse. Grupul, care a atacat aeroportul în căutarea cetățenilor israelieni, a creat haos în zonă, iar doi polițiști au fost răniți și au fost spitalizați.

Potrivit serviciului de presă al Ministerului de Interne din Moscova, peste 150 de persoane au fost identificate ca participanți la tulburările din Mahacikala, iar 60 dintre aceștia au fost reținuți. Videoclipurile apărute în mediul online au arătat bărbați care controlează mașini, verifică identitățile pasagerilor și au forțat ușile terminalelor, cauzând panică în rândul călătorilor.

În urma acestui incident, președintele republicii, Serghei Melikov, a condamnat acțiunile violente, calificându-le drept „scandaloase”. Acesta a subliniat că toți locuitorii Daghestanului își exprimă solidaritatea cu victimele nedreptăților și se roagă pentru pace în Palestina.

În plus, incidentul din Daghestan nu a fost singura manifestare violentă în această regiune. În orașul Nalcik, din regiunea Kabardino-Balkaria, un centru evreiesc a fost incendiat duminică.

În contextul acestor evenimente tensionate, Israelul a cerut Rusiei să asigure protecție pentru toți cetățenii israelieni și toți evreii din zonă. Autoritățile ruse continuă să ancheteze acest incident și să mențină ordinea în regiune.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *