Hamas a atacat cu rachete teritoriul israelian

Hamas anunță că a dat o replică militară Israelului. Sirenele au răsunat vineri la Tel Aviv şi în zonele învecinate, în timp ce Hamas a anunţat că a lansat rachete adânc în teritoriul Israelului, în ceea ce gruparea militantă palestiniană a descris ca un răspuns la numărul tot mai mare de morţi civili în războiul din Gaza, informează Reuters conform Agerpres.

Medicii au anunţat că două femei la Tel Aviv au suferit răni provocate de schijele salvei, urmată după o pauză relativă în tirurile de rachete, în timp ce forţele israeliene desfăşoară o ofensivă terestră în Gaza în a cincea săptămână de război.

Armata a declarat că aproximativ 9.500 de rachete şi drone au fost lansate asupra Israelului din Gaza şi de pe alte fronturi începând cu 7 octombrie, iar 2.000 dintre ele au fost doborâte de apărarea antiaeriană, deviind proiectilele pe un curs astfel încât să aterizeze inofensiv în zone deschise.

Aproximativ 12% dintre rachetele lansate din Gaza, care se pare că sunt în mare parte fabricate local, au căzut în interiorul teritoriului palestinian, a indicat armata israeliană.

„Odată cu intrarea forţelor (israeliene) pe teren, există o scădere semnificativă a numărului de lansări”, notează armata.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *