Feroviarii britanici în grevă

Mick Lynch, secretarul general al Sindicatului Național al Lucrătorilor din Transporturi Feroviare, Maritime și Căi Ferate (RMT), a declarat că grevele sunt necesare deoarece salariile nu au reușit să țină pasul cu inflația din Marea Britanie, care în prezent se află la cel mai ridicat nivel din ultimii 40 de ani și care se va agrava.

„Network Rail nu a făcut nicio îmbunătățire față de oferta lor salarială anterioară, iar companiile feroviare nu ne-au oferit nimic nou. Guvernul trebuie să înceteze să se mai amestece în această dispută, astfel încât angajatorii feroviari să poată ajunge la un acord negociat cu noi. Greva de miercuri vine după ce luna trecută RMT a organizat o grevă de trei zile, cea mai mare din ultimii 30 de ani.”, a declarat Lynch.

Muncitorii din Marea Britanie au intrat miercuri în grevă

Greva de miercuri vine după ce luna trecută RMT a organizat o grevă de trei zile, cea mai mare din ultimii 30 de ani. Guvernul i-a îndemnat pe șefii de sindicat și pe operatorii de trenuri să rezolve disputa. Ministrul Transporturilor, Grant Shapps, a declarat pentru Sky News că „angajatorii muncitorilor sunt cei care au mandatul de a negocia acest lucru”.

Serviciile feroviare ar urma să fie reluate joi dimineață. Trenurile și autobuzele de la metroul londonez au circulat normal, dar Eurostar a redus numărul de trenuri care traversează tunelul sub Canalul Mânecii, ca efect secundar, în ciuda faptului că personalul său nu s-a alăturat grevei. Criza costului vieții reprezintă o provocare majoră pentru ministrul de externe Liz Truss și pentru fostul ministru de finanțe Rishi Sunak, care se luptă pentru a-l înlocui pe premierul Boris Johnson într-o competiție pentru conducere.

Autor: Anca Stratulat

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *