Greta Thunberg va ajunge în instanță

Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei de a nu mai bloca intrarea în Parlamentul suedez în timpul unor acţiuni întreprinse pentru a susţine lupta împotriva schimbărilor climatice, potrivit unor documente judiciare publicate marţi, informează AFP.

„Data procesului a fost fixată pentru 8 mai”, a precizat un reprezentant al Tribunalului din Stockholm.

Greta Thunberg şi un mic grup de activişti pentru climă au blocat intrarea principală a Parlamentului suedez în timpul unei acţiuni începute pe 11 martie şi care s-a prelungit apoi pe parcursul mai multor zile.

Parlamentarii suedezi au putut totuşi să pătrundă în clădire prin intrările secundare ale acesteia.

Greta Thunberg a fost reţinută de Poliţie pe 12 martie şi 14 martie, după ce a refuzat să părăsească zona, aşa cum i se ceruse.

Ea a fost inculpată pentru două capete de acuzare privind nesupunerea civilă, dar a negat acuzaţiile, potrivit documentelor judiciare consultate de jurnalişti de la AFP.

Activista suedeză a fost condamnată în două rânduri de către tribunale din ţara ei, în iulie 2023 şi în octombrie 2023, la plata unor amenzi pentru nesupunere civilă în timpul unor demonstraţii pentru protejarea climei.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *