Criza refugiaților din cauza cutremurelor: Grecia suplimentează patrulele la granițe

Grecia se teme de un val de refugiați din cauza cutremurelor care au devastat sud-estul Turciei şi nordul Siriei, așa că și-a suplimentat controalele la graniță, scrie The Guardian. Sute de poliţişti de frontieră au fost trimiși să patruleze în weekend la graniţa terestră greco-turcă din regiunea Evros, potrivit Digi24.

„Deplasarea în masă a milioane de oameni nu este o soluţie”, a declarat ministrul grec al migraţiei, Notis Mitarakis, care a spus că este necesar să fie trimise la timp ajutoare de urgenţă în Turcia şi Siria. Este de aşteptat ca o parte dintre persoanele rămase fără adăpost, în urma cutremurelor din 6 februarie, să înceapă să se îndrepte spre Europa în primăvară, dacă ajutorul umanitar nu va veni la timp.

Patrulele grecilor au fost suplimentate, după ce, în contextul discuţiilor despre Schengen, Notis Mitarakis ceruse oricum o protecţie sporită a frontierelor continentului printr-o infrastructură de supraveghere consolidată şi mai multe garduri.

blank

La o conferinţă europeană privind gestionarea frontierelor, care a avut loc vineri în Grecia, el a promis că va continua acțiunea de extindere a unui zid controversat de-a lungul frontierei terestre. Gardul de 35 de kilometri lungime ar urma să fie dublat până la sfârşitul anului.

 Guvernul de la Atena a anunțat că va achiziţiona zeci de noi nave pentru paza de coastă ca să patruleze insulele din Marea Egee.

Un număr tot mai mare de refugiaţi îşi riscă viaţa ocolind insulele greceşti pentru a ajunge în ambarcaţiuni supraaglomerate din Turcia spre Italia.

 Ultima tragedie s-a produs duminică, atunci când zeci de refugiaţi au fost găsiţi morţi după ce ambarcaţiunea lor a eşuat.

Facebook

Comentarii

85 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *