Grecia va solicita o excepție de la reducerea consumului de gaze

gazoduct grecia

Grecia va încerca, la reuniunea de astăzi a miniștrilor Energiei, să obțină o excepție de la propunerea Comisiei Europene de reducere a consumului de gaze naturale, potrivit G4Media. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al guvernului grec, Giannis Oikonomou, care a declarat că statul grec va solicita ca procentul de 15% să fie stabilit în raport cu consumul de anul trecut, și nu cu media ultimilor cinci ani, așa cum a cerut executivul european.

 „Propunerea Comisiei Europene de reducere liniară cu 15%, așa cum a fost formulată de UE – ținând cont de media consumului din ultimii cinci ani -, nu poate fi acceptată de țara noastră, pentru că acest lucru ar înseamna în esență o reducere cu 24% pentru Grecia”, a declarat reprezentantul guvernului grec. „Grecia va încerca mâine să obțină o excepție de la această reducere. Vom discuta ca baza de raportare să fie anul trecut, și nu media ultimilor cinci ani”, a precizat acesta.

Grecia și-a exprimat deja dezacordul față de propunerea lansată de Comisia Europeană, la fel ca și Spania și Portugalia. În total, ar fi vorba de 12 state care și-au manifestat rezervele față de propunerea executivului comunitar, care se apreciază că ar reflecta mai mult îngrijorările Germaniei față de posibilitatea unei sistări complete a livrărilor de gaze rusești, prin conducta Nord Stream 1.

Laura Groșereanu

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *