Panică la Bruxelles: Șefa guvernului italian şi-a anunţat candidatura la europarlamentare

Giorgia Meloni, lidera guvernului italian, își anunță candidatura la alegerile europene din iunie, în încercarea de a-și consolida susținerea pentru partidul său, Frații Italiei, potrivit informațiilor furnizate de Reuters, dpa și AFP.

Duminică, în cadrul unei conferințe a partidului desfășurată în orașul Pescara de pe coasta Adriaticii, Meloni a explicat că: „Vrem să obținem în Europa ceea ce am realizat în Italia pe 25 septembrie 2022 (…), să formăm o majoritate care să adune forțele de centru-dreapta și să trimită stânga în opoziție”.

Cu intențiile de vot similare în prezent, potrivit sondajelor, Meloni va conduce lista partidului său la alegerile din 6-9 iunie.

Alături de ea, Antonio Tajani, liderul Forza Italia, și-a anunțat și el candidatura, în timp ce Elly Schlein, lidera Partidului Democrat, de opoziție, a făcut același pas. Toți trei își propun să atragă voturile celor care nu sunt implicați în politică, iar în cazul în care vor fi aleși, este de așteptat să-și cedeze locul altor candidați din partidele lor – o practică criticată vehement de fostul președinte al Comisiei Europene, Romano Prodi.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *