Giorgia Meloni: „Könyörgök az EU bővítéséért és az európai népek újraegyesítéséért”

Olaszország miniszterelnöke, Giorgia Meloni határozottan kiállt az Ukrajna és a Moldovai Köztársaság Európai Unióhoz való csatlakozásáról szóló tárgyalások megkezdése mellett. A deschide.md és a stiripesurse.md által átvett információi szerint a római végrehajtó hivatal vezetője hangsúlyozta az európai szolidaritás fontosságát az Oroszország által indított indokolatlan háború által generált kihívásokkal és a területi fenyegetésekkel szemben. a két ország integritását.

Meloni miniszterelnök elismerte, hogy vannak olyan intézkedések, amelyeket a tárgyalások hivatalos megkezdése előtt végre kell hajtani, és az Európai Bizottságtól jövő év márciusáig jelentést kérnek fel ezekről a kérdésekről.

„Ukrajna és a Moldovai Köztársaság két európai nemzet, amelyet erősen érint az Oroszország által indított indokolatlan háború és a területi integritásukat fenyegető hosszú távú fenyegetések” – hangsúlyozta az olasz miniszterelnök. Hozzátette: támogatja az Európai Unió bővítését, és úgy véli, hogy ez „az összes nép és nemzet újraegyesítése, amely elismeri magát az európai kontinens értékeiben és identitásával”.

Az Európai Tanács 2023. december 14-15-i ülésén várhatóan a Moldovai Köztársasággal és Ukrajnával való csatlakozási tárgyalások megkezdésének témája lesz, ami fontos lépést jelent az Európai Unió bővítésének folyamatában.

Facebook

Comentarii

72 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *