Germania va prelungi durata de funcționare a două centrale nucleare

Germania va prelungi durata de funcționare a două dintre cele trei centrale nucleare rămase active, până la jumătatea lunii aprilie a anului viitor, pentru a asigura o „rezervă de urgență” pentru această iarnă.

Vicecancelarul și ministrul Economiei, Robert Habeck, a declarat reporterilor că un „test de stres” al sursei de energie a arătat că cele două centrale nucleare din sudul Germaniei – Neckarwestheim din Baden-Württemberg și Isar 2 din Bavaria – ar putea fi, în circumstanțe extreme, importante pentru protejarea aprovizionării cu energie în Germania și Europa, în această iarnă.

Cu toate acestea, Habeck – un membru al Partidului Verzilor, care s-a opus constant energiei nucleare – a subliniat că Germania nu va opri procesul prin care urmărește să pună capăt producției de energie nucleară.

„Vom continua să eliminăm treptat energia nucleară”, a spus Habeck.

Germania a închis deja trei din cele șase centrale nucleare în funcțiune, după ce a adoptat un plan în acest sens, pe zece ani, în urma dezastrului de la Fukushima.

Ca urmare a anunțului de luni, doar una dintre cele trei centrale – Emsland, din Saxonia Inferioară – va fi oprită definitiv în decembrie. Celelalte două centrale nucleare vor fi scoase din rețea, dar vor fi menținute în așteptare, astfel încât să poată fi reconectate într-o situație de criză, a spus Habeck.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *