Germania: Ucraina trebuie să recruteze mai mulți soldați

Pentru a respinge atacurile ruseşti pe front, Ucraina trebuie să recruteze mai mulţi soldaţi, consideră generalul de brigadă al Bundeswehr-ului german (armata), Christian Freuding, informează Agerpres.

„Ucraina va trebui cu siguranţă să mobilizeze mai mulţi soldaţi, fie şi numai din cauza numărului de pierderi din câte putem vedea”, a afirmat şeful Centrului pentru situaţia din Ucraina din cadrul Ministerului Apărării german.

Freuding a menţionat de asemenea necesitatea rotaţiei trupelor ucrainene, dintre care unele se află pe front de 24 de luni.

Modul şi amploarea mobilizării fac obiectul unor dezbateri aprinse în prezent în Ucraina.

Se vorbește despre o ruptură între preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi comandantul său şef Valeri Zalujnîi. Generalul german susține că Ucraina trebuie să își menţină unitatea care a făcut-o puternică în apărarea ţării, în ultimele luni şi ani.

Comandantul şef al armatei Valeri Zalujnîi și Volodimir Zelenski ar fi în dezacord în ceea ce priveşte modul de combatere a invaziei ruse, care durează de aproape doi ani.

„Este necesară o resetare, mă refer la înlocuirea unui număr de lideri în stat, nu numai în sectorul armatei. Reflectez asupra acestei înlocuiri. Este o întrebare pentru întreaga conducere a ţării”, a afirmat Zelenski.

În noiembrie, Zalujnîi a acordat un interviu unei instituţii media occidentale în care a declarat că războiul a intrat într-o nouă fază de uzură, ceea ce i-a atras reproşuri din partea preşedintelui.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *