Germania și Franța o sprijină pe bulgăroaica Georgieva la conducerea FMI

După sprijinul Franței, și Germania va sprijini al doilea mandat pentru Kristalina Georgieva, la conducerea Fondului Monetar Internaţional (FMI), potrivit Agerpres.

Anunțul a fost făcut de ministrul de Finanţe, Christian Lindner. „Kristalina Georgieva a condus FMI într-o perioadă dificilă, în ultimii ani. Sunt convinsă că este exact persoana potrivită pentru a conduce instituţia”, a afirmat Lindner.

Ministrul francez de Finanţe, Bruno Le Maire, şi-a exprimat luna trecută sprijinul pentru al doilea mandat al Kristalinei Georgieva.

Vineri, Georgieva a declarat că ar fi onorată să obţină un al doilea mandat de cinci ani în fruntea Fondului Monetar Internaţional.

Georgieva, o economistă din Bulgaria al cărei mandat de director general al FMI a început în 2019 şi se va încheia în 30 septembrie, are nevoie de sprijinul marilor state europene şi al SUA dacă vrea să obţină un nou mandat.

Conform unei tradiţii nescrise, care datează de la înfiinţarea Băncii Mondiale (BM) şi a Fondului Monetar Internaţional, în fruntea BM este numit un american, iar europenii desemnează persoana de la şefia FMI.

 Însă în cele din urmă, persoanele care ocupă ambele poziţii sunt decise de consiliile directoare ale celor două instituţii.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *