Germania se confruntă cu una dintre cele mai mari greve din ultimele decenii

Aeroporturile și stațiile de autobuz și de tren din întreaga Germanie sunt paralizate azi, cauzând perturbări pentru milioane de oameni, la începutul săptămânii de lucru, în cadrul uneia dintre cele mai mari greve din ultimele decenii.

Greva de 24 de ore convocată de sindicatul Verdi și sindicatul de transport feroviar și rutier EVG este cea mai recentă dintr-o serie de acțiuni greviste care afectează marile state europene, pe măsură ce prețurile la alimente și energie degradează nivelul de trai.

Angajații cer salarii mai mari pentru a fi reduse efectele inflației, care a ajuns la 9,3% în februarie.

Două dintre cele mai mari aeroporturi din Germania, Munich și Frankfurt, au suspendat zborurile, în timp ce serviciile feroviare de distanță lungă au fost anulate de către operatorul de cale ferată Deutsche Bahn.

Germania, care depindea puternic de Rusia pentru gaz înainte de războiul din Ucraina, a fost afectată în mod particular de prețurile mai mari, în timp ce căuta surse noi de energie. Ratele inflației au depășit media zonei euro în ultimele luni.

Sindicatul Verdi reprezintă aproximativ 2,5 milioane de angajați din sectorul public, inclusiv în transportul public și aeroporturi, în timp ce sindicatul feroviar și de transport EVG negociază pentru 230.000 de angajați la operatorul feroviar Deutsche Bahn și companiile de autobuze.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *