Germania: Producătorii tancului Leopard 2 şi-au soluţionat disputa legată de dreptul de proprietate intelectuală

Producătorii germani de armament Rheinmetall şi Krauss-Maffei Wegmann au ajuns la un acord care pune punct unei dispute juridice cu privire la cine are drepturile de proprietate intelectuală asupra tancului Leopard 2, a anunţat astăzi un tribunal german, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Creşterea comenzilor pentru armament în contextul războiului din Ucraina, şi în special a cererii pentru tancuri Leopard din partea autorităţilor de la Kiev, a impulsionat afacerile ambelor companii.

Însă luna trecută KMW a decis să iniţieze o acţiune în justiţie după declaraţiile făcute anterior de directorul general de la Rheinmetall, Armin Papperger, potrivit căruia Rheinmetall deţine drepturile de proprietate asupra tancurilor Leopard 2.

O audiere în acest dosar era programată să aibă loc loc pe 2 mai la tribunalul regional din Munchen.

Însă, astăzi, tribunalul regional din Munchen a informat că o audiere care era programată în această zi a fost anulată ca urmare a acordului amiabil convenit de cele două companii. Tribunalul nu a oferit alte detalii.

Într-un comunicat de presă, Rheinmetall a informat că ambele părţi au încercat să soluţioneze cât mai rapid posibil disputa pentru a se întoarce la afacerile de zi cu zi. „Cu privire la declaraţiile care au făcut obiectul plângerii, nici Armin Papperger şi nici Rheinmetall AG nu doresc să sugereze că Rheinmetall AG are drepturi exclusive asupra tancului Leopard 2”, a precizat compania.

Fără a oferi detalii de natură financiară, Rheinmetall a informat doar că procedurile legale au fost încheiate de comun acord.

Tancul Leopard 2 a fost dezvoltat iniţial de Krauss-Maffei, cum se numea compania la acea vreme, dar Rheinmetall fabrică tunul, muniţia, sistemul de control al focului şi sistemul de comandă şi control.

De la invadarea Ucrainei de către Rusia şi până în prezent, cotaţia acţiunilor Rheinmetall s-a dublat, astfel că, în prezent, capitalizarea de piaţă a Rheinmetall este de 10,4 miliarde de euro.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *