Guvernul german prezintă noua strategie de securitate națională

Guvernul german va prezenta, mâine, prima sa strategie de securitate naţională, după luni de dezbateri aprinse pe acest subiect, relatează DPA, potrivit Agerpres.

În acordul de coaliţie, guvernul format din social-democraţii cancelarului Olaf Scholz, ecologişti şi liberali anunţase că va prezenta o ”strategie de securitate naţională cuprinzătoare” în timpul primului an de la preluarea puterii.

Iniţial, coaliţia guvernamentală dorea să prezinte această strategie în februarie, la Conferinţa de Securitate de la Munchen, însă prezentarea a fost amânată, în mod repetat, din cauza unor dispute interne. Grupul parlamentar CDU-CSU, aflat în opoziţie, a criticat constant aceste amânări.

Nu există intenţia de a crea un consiliu de securitate naţională care să coordoneze deciziile de politică externă şi de securitate şi să preia controlul operaţional în situaţii de criză.

 Strategia nu va aborda în profunzime nici relaţiile individuale cu ţări precum China. Executivul german intenţionează să prezinte, la o dată ulterioară, strategia sa privind relaţiile cu Beijingul.

Facebook

Comentarii

92 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *