Germania pregătește o nouă lege a migrației: Azilanții respinși vor fi deportați mai rapid

Germania pregătește o lege pentru deportarea mai rapidă a celor care solicită azil pe teritoriul său, dar sunt respinși de autorități.

Ministrul de interne german, Nancy Faeser, a susţinut că măsurile planificate sunt necesare pentru o integrare reuşită a persoanelor care primesc drept de ședere în Germania.

”Cu pachetul nostru legislativ, garantăm că oamenii fără dreptul de a sta aici trebuie să părăsească ţara noastră mai rapid”, a declarat politiciana social-democrată, potrivit Agerpres.

O serie de noi măsuri îi vor împiedica să se sustragă deportării pe solicitanţii de azil ale căror cereri au fost respinse.

Noua lege, pe care Bundestagul (camera inferioară a parlamentului federal) o va finaliza, astăzi, este menită să simplifice procedurile, pentru a garanta că vor fi deportate tot mai multe dintre persoanele fără drept de şedere.

Perioada de detenţie în aşteptarea deportării, care până acum era de 10 zile, va fi extinsă la 28 de zile.

”Aceste măsuri restrictive sunt necesare astfel încât să putem continua să ne îndeplinim responsabilitatea umanitară pentru oamenii pe care trebuie să îi protejăm de război şi teroare – aşa cum sunt cei 1,1 milioane de refugiaţi veniţi din Ucraina”, a argumentat ministrul german, Nancy Faeser.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *