Germania înăsprește legislația privind armele de foc

Ministrul german de interne, Nancy Faeser, a declarat că legislația privind armele de foc trebuie înăsprită, după ce poliția a dejucat, săptămâna trecută, o presupusă tentativă de lovitură de stat a unui grup de extremă dreapta.

Aceștia „nu sunt nebuni inofensivi, ci suspecți de terorism care sunt acum în custodie”, a declarat Faeser, într-un interviu acordat ziarului Bild am Sonntag. Autoritățile trebuie să „exercite o presiune maximă” pentru a retrage armele, a afirmat ministrul federal de Interne. Aceasta a declarat că guvernul german va „înăspri în curând și mai mult legislația privind armele de foc”.

Miercuri, poliția germană a arestat 25 de persoane suspectate de complot pentru răsturnarea guvernului. Persoanele arestate aparțineau unei „organizații teroriste”, care era pregătită să comită acte de violență, pentru a-și atinge obiectivele, a declarat procurorul general. Printre complotiști se numără membri ai mișcării extremiste Reichsbürger, care refuză să recunoască statul german modern și urmărește înlocuirea acestuia cu un nou sistem autoritar.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *