Germania plănuiește noi discuții comerciale cu SUA după alegeri

Germania dorește ca UE să intre rapid în discuții comerciale reînnoite cu SUA după alegerile de la mijlocul mandatului de marți, a declarat luni un purtător de cuvânt.

„Există dorința de a purta discuții cu administrația americană cu privire la un nou acord comercial și de a avansa rapid”, a declarat purtătorul de cuvânt adjunct al guvernului, Christiane Hoffmann, reporterilor din Berlin.

Întrebată dacă Berlinul este de părere că vor exista condiții pentru începerea unor astfel de discuții, Hoffmann a spus: „Presupunem că putem intra în discuții”. Oficialii de la Berlin și-au exprimat anterior speranța că astfel de negocieri comerciale ar putea contribui la rezolvarea tensiunilor crescânde legate de Legea americană de reducere a inflației, pe care Berlinul și Parisul, precum și alte capitale ale UE, o consideră o distorsiune a concurenței între SUA și Europa.

Sprijinul puternic pentru astfel de discuții comerciale venind din partea Germaniei, prima economie a UE, este semnificativ, deoarece această țară a fost centrul protestelor publice împotriva negocierilor anterioare pentru un acord cu SUA, Parteneriatul transatlantic pentru comerț și investiții (TTIP), care s-a desfășurat între 2013 și 2016.

Facebook

Comentarii

99 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *