Germania: Nord Stream 2 nu poate fi pus în funcțiune

Guvernul german a declarat miercuri că gazoductul Nord Stream 2 nu poate fi pus momentan în funcțiune, din cauza indisponibilităților tehnice, potrivit POLITICO.

În septembrie, exploziile din apropierea insulei Bornholm din Marea Baltică au provocat scurgeri masive în conductele Nord Stream din Rusia spre Germania. Liderii occidentali au calificat incidentul drept un act deliberat de „sabotaj” menit să perturbe infrastructura și aprovizionarea cu energie europeană.

Ca răspuns la o întrebare parlamentară adresată de un membru al partidului de extremă dreapta, guvernul a declarat că „este foarte probabil ca actul de sabotaj, cu explozii puternice, să fi avut un impact negativ asupra ambelor șiruri de conducte și că, prin urmare, disponibilitatea tehnică de bază a Nord Stream 2 nu mai există în acest moment”.

De asemenea, a subliniat că gazoductului îi lipsește în continuare certificarea de siguranță necesară pentru a intra în funcțiune, potrivit presei germane.

Spre deosebire de Nord Stream 1, gazoductul Nord Stream 2 nu a fost niciodată în funcțiune, întrucât Berlinul a oprit procesul de certificare a controversatului gazoduct, în februarie, cu puțin timp înainte de invazia Rusiei în Ucraina. Rusia a oprit fluxurile de gaze în conducta Nord Stream 1 la începutul lunii septembrie, ca represalii la sancțiunile impuse Moscovei din cauza războiului din Ucraina.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *