Germania va legaliza canabisul în scopuri recreative

Germania a prezentat miercuri planurile de legalizare a canabisului, într-o măsură promisă de guvernul cancelarului Olaf Scholz, care face din această țară una dintre primele din Europa care ar legaliza consumul de marijuana.

Ministrul sănătății, Karl Lauterbach, a prezentat un document de bază privind legislația planificată pentru a reglementa distribuția controlată și consumul de canabis în scopuri recreative în rândul adulților. Achiziționarea și deținerea a până la 20-30 de grame de canabis pentru consumul personal ar fi, de asemenea, legalizate.

Lauterbach nu a oferit un calendar pentru acest plan, care ar face din Germania a doua țară din Uniunea Europeană care legalizează canabisul, după Malta. Potrivit documentului, autocultivarea privată ar fi permisă într-o măsură limitată. Investigațiile în curs și procedurile penale legate de cazuri care nu mai sunt ilegale ar fi încheiate.

De asemenea, guvernul intenționează să introducă o taxă specială pe consum, precum și să dezvolte activități de educare și prevenire legate de consumul de marijuana.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *