Germania își va retrage sistemele de apărare antiaeriană Patriot din Polonia și Slovacia

Armata germană va pune capăt în acest an unităților de apărare antirachetă Patriot din Slovacia și Polonia, țări membre NATO, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării, citat, în timp ce Berlinul încearcă să utilizeze cât mai bine resursele sale militare limitate.

„Națiunile au fost informate cu privire la aceste planuri”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării, citat de grupul media Funke. Desfășurarea din Polonia ar trebui să se încheie în iunie, în timp ce cea din Slovacia se va încheia până la sfârșitul anului, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Berlinul s-a oferit să desfășoare trei dintre unitățile sale Patriot în Polonia pentru a ajuta la securizarea spațiului său aerian anul trecut, după ce doi oameni au fost uciși de o rachetă ucraineană rătăcită care a lovit satul polonez Przewodow în noiembrie.

Germania a trimis primele două din cele trei unități în Polonia în ianuarie, în timp ce sistemul de apărare aeriană Patriot a început să sosească în Slovacia din țările partenere NATO în martie anul trecut, la scurt timp după începerea războiului din Ucraina, pentru a contribui la consolidarea apărării flancului estic al NATO.

Germania a avut 36 de unități Patriot atunci când a fost stat de front al NATO în timpul Războiului Rece. Astăzi, potrivit Rueters, forțele germane au rămas cu 11 unități Patriot.

„Dacă situația o permite, are sens să schimbăm situația. Avem nevoie de flexibilitate pentru că nu avem o cantitate infinită de echipamente”, a declarat Marie-Agnes Strack-Zimmermann, șefa comisiei de apărare a Parlamentului german, citată de Funke.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *