Germania va rata pragul NATO de 2% din PIB pentru apărare

Germania nu își va îndeplini angajamentul de a aloca 2% din PIB pentru armată, a avertizat un important grup de cercetare economică.

Cea mai mare economie a Europei s-a angajat să își intensifice cheltuielile pentru a atinge obiectivul stabilit de NATO după mai mulți ani de zile în care a ratat acest prag.

Numind invazia rusă a Ucrainei din februarie un punct de cotitură istoric, cancelarul Olaf Scholz a declarat că există o nevoie clară „de a investi mult mai mult în securitatea țării noastre pentru a ne proteja libertatea și democrația”.

Deși Scholz a anunțat că guvernul german a decis să aloce 100 de miliarde de euro pentru investiții militare din bugetul pentru 2022, Institutul Economic German, un grup de cercetare economică din Köln, a apreciat că Berlinul nu va fi capabil să atingă pragul de referință de 2%.

Conform estimărilor, cheltuielile guvernamentale vor continua să scadă chiar sub ținta propusă, până în 2027. În acel moment, institutul a aproximat că fondul special va fi din păcate epuizat, iar cheltuielile pentru apărare vor scădea din nou la aproximativ 1,2% din PIB.

Grupul de analiză din Köln scrie că angajamentele politice – care exclud majorări sau reduceri de taxe în alte domenii – rămân prea restrictive pentru ca Germania să își îndeplinească angajamentele de cheltuieli de apărare.

Anamaria Kopornyai-Toth

Facebook

Comentarii

2 răspunsuri

  1. Wow, marvelous weblog structure! How lengthy have you been blogging for?
    you made blogging look easy. The whole look of your web
    site is wonderful, let alone the content material!
    You can see similar here e-commerce

  2. Howdy! Do you know if they make any plugins to help with SEO?
    I’m trying to get my site to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good success.
    If you know of any please share. Cheers! You can read similar text
    here: Backlink Building

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *