Germania face planuri de urgență pentru o pană gravă de curent electric

Germania își intensifică pregătirile pentru livrări de urgență de numerar în caz de pană de curent pentru a menține economia în funcțiune, susțin mai multe surse pentru Reuters.

Planurile includ ca Bundesbank, banca centrală a Germaniei, să acumuleze miliarde suplimentare pentru a face față unei creșteri bruște a cererii, precum și posibile limitări ale retragerilor, a declarat una dintre persoane.

Oficialii și băncile analizează, de asemenea, distribuția, discutând, de exemplu, despre accesul prioritar la combustibil pentru transportatorii de numerar. Discuțiile de planificare implică banca centrală, autoritatea sa de reglementare a pieței financiare, BaFin, și mai multe asociații ale industriei financiare, au spus sursele pentru publicația menționată.

Deși autoritățile germane au minimizat în mod public probabilitatea unei pene de curent, discuțiile par din ce în ce mai serioase, iar autoritățile se străduiesc să se pregătească pentru potențiale pene de curent paralizante cauzate de creșterea costurilor energiei sau chiar de sabotaj.

Accesul la numerar reprezintă o preocupare specială pentru germani, care apreciază securitatea și anonimatul pe care le oferă și care tind să îl folosească mai mult decât alți europeni, unii dintre ei încă mai păstrează mărci germane, înlocuite cu euro în urmă cu mai bine de două decenii. În urmă cu zece ani, un raport parlamentar avertiza asupra „nemulțumirilor” și a „altercațiilor agresive” în cazul în care cetățenii nu vor putea face rost de numerar în timpul unei pene de curent.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *