Germania încearcă să evite raționalizarea gazelor, după reducerea livrărilor prin conducta Nord Stream 1

Reducerea livrărilor de gaze prin Nord Stream 1 la numai 20% din capacitatea conductei provoacă îngrijorări în Germania. Autoritatea de reglementare a gazelor din această țară a lansat, astăzi, un nou apel către gospodării și industrie pentru a economisi gaze și a evita, astfel, raționalizarea, transmite Reuters.

Klaus Mueller, șeful autorității germane de reglementare a gazelor, a declarat că Germania poate încă să evite, printr-o economisire a consumului, o penurie de gaze care ar impune automat declanșarea ultimei faze a unui plan de urgență, care ar presupune trecerea la raționalizarea gazelor. „Este crucial să economisim gaz”, a spus oficialul german.

Germania se află, în prezent, în faza a doua a unui plan de urgență energetică în trei etape, iar fază de urgență ar urma să fie lansată odată ce raționalizarea gazelor nu va mai putea să fie evitată. „Dacă m-ați întreba dacă este iminentă, atunci aș spune că dacă debitele rămân la 20% și dacă mai putem adăuga în depozite în zilele și săptămânile următoare, atunci nu avem încă o penurie de gaz, care ar fi o condiție prealabilă pentru faza a treia”, a precizat Mueller.

Operatorul rețelei de gaze Gascade a confirmat, astăzi, că o cantitate de aproximativ 20% din capacitatea maximă a Nord Stream a fost transportată prin gazoduct, în acord cu decizia Gazprom de a reduce livrările pentru alte lucrări de reparații, la echipamentele gazoductului.

Germania și-a asigurat, anul trecut, în proporție de 55% necesarul de gaze din livrările rusești, iar în acest an, de 35%, cea mai mare parte fiind prin conducta Nord Stream 1. La începutul lunii, statul german anunțase că stocurile de gaze sunt pline la capacitatea de 58%.

Laura Groșereanu

Facebook

Comentarii

Un răspuns

  1. Wow, superb weblog format! How long have you been running a
    blog for? you make running a blog look easy. The whole glance of
    your site is great, let alone the content material! You can see similar here e-commerce

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *