Migrația ilegală: Germania prelungește controalele la granița cu Austria

Germania prelungește cu șase luni, începând din noiembrie, controalele la frontiera cu Austria, având în vedere creșterea recentă a numărului de migranți care sosesc pe ruta Balcanilor de Vest, a declarat marți ministrul german de interne, Nancy Faeser.

Ea a precizat că Austria și Republica Cehă au fost de acord să verifice și persoanele care trec frontiera dinspre Slovacia.

Germania prelungește perioada de control a frontierei cu Austria

„Un număr semnificativ mai mare de oameni vin în Europa, iar acest lucru mă îngrijorează”, a declarat Faeser, în urma unei întâlniri cu oficiali germani cu privire la modul în care se poate face față acestei creșteri.

Ruta Balcanilor de Vest rămâne cea mai activă rută migratorie către Uniunea Europeană, a declarat luna trecută agenția de frontieră Frontex, cu o creștere de 141% a numărului de detectări în august, ajungând la 15.900 persoane. În primele opt luni ale anului, numărul de treceri neregulamentare aproape că s-a dublat față de anul precedent, punând tot mai multă presiune asupra forțelor de control la frontieră.

Faeser a criticat politicile de vize ale Serbiei, spunând că acestea au contribuit la migrația de-a lungul rutei Balcanilor de Vest și au fost „inacceptabile”. Politica de scutiri de vize a Belgradului cu țări precum India și Tunisia permite un aflux de migranți, care pot încerca apoi să intre ilegal în UE.

Potrivit unui raport anterior al cotidianului austriac Der Standard, în acest an, până la 15 000 de cereri de azil în Austria au venit de la cetățeni indieni și tunisieni. Săptămâna trecută, Ungaria, Serbia și Austria s-au angajat să ia noi măsuri pentru a limita fluxul de migranți ilegali care intră ilegal în Uniunea Europeană prin Balcanii de Vest.

Președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a declarat că Belgradul își va alinia politicile privind vizele la cele ale UE, astfel încât migranții să nu poată folosi Serbia ca primă țară de intrare, adăugând că a existat o creștere notabilă a sosirilor din Siria, Pakistan și Afganistan.

Facebook

Comentarii

74 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *