Germania dezvăluie un nou plan de combatere a creșterii costurilor energetice

Guvernul german a anunțat duminică un nou plan de ajutor pentru a combate creșterea vertiginoasă a costurilor energetice și a inflației. Potrivit Euronews, ajutoarele vor atinge suma de 65 de miliarde de euro.

„Germania rămâne unită în această perioadă dificilă”, a declarat cancelarul Olaf Scholz, la o conferință de presă duminică.

„Ca țară, vom trece peste acest impas”.

Repetându-și sloganul conform căruia cetățenii germani nu se vor confrunta „singuri” cu criza energetică, Scholz a dezvăluit pachetul de măsuri care include și o plată unică în valoare de 300 de euro pentru pensionari și 200 de euro pentru studenți, pentru a-i ajuta să își acopere costurile pentru energie.

Acesta a anunțat și un plafon de preț planificat pentru o cantitate de bază de consum de energie pentru familii și o nouă măsură similară popularului „bilet de 9 euro” din țară pentru transportul public la nivel național.

Scholz a indicat că profiturile extraordinare realizate în prezent de unele companii energetice vor fi folosite pentru a ajuta la finanțarea acestor reduceri.

Cancelarul german a spus că este „foarte conștient” de faptul că mulți germani se luptă să facă față creșterii prețurilor și că guvernul este pregătit să-i ajute.

„Luăm aceste preocupări foarte, foarte în serios”, a spus el.

De asemenea, în octombrie va intra în vigoare o taxă pentru a ajuta companiile germane de energie să-și reducă dependența de gazul rusesc, ceea ce este probabil să determine o creștere și mai mare a facturilor.

Facebook

Comentarii

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *