Germania: Consumatorii de canabis au sărbătorit legalizarea

Germania a legalizat consumul de canabis. Asociația Germană de Canabis, care a militat pentru noua lege, a organizat un „fumat” la poarta Brandenburg din Berlin, când legea a intrat în vigoare la miezul nopții. În toată țara au fost programate evenimente de consum public, inclusiv în fața catedralei din Köln și altele la Hamburg, Regensburg și Dortmund.

Noua lege permite deținerea de către adulți a până la 25 de grame de marijuana în scopuri recreative și dă voie persoanelor să crească singure până la trei plante.

Rezidenților germani cu vârsta de 18 ani și peste li se va permite să se alăture unor „cluburi de canabis” nonprofit, cu maximum 500 de membri fiecare începând cu 1 iulie. Persoanelor fizice li se va permite să cumpere până la 25 de grame pe zi sau maximum 50 de grame pe lună – o cifră limitată până la 30 de grame pentru persoanele sub 21 de ani.

Legislația solicită, de asemenea, o amnistie conform căreia pedepsele pentru infracțiuni legate de canabis care nu vor mai fi ilegale să fie revizuite și, în multe cazuri, anulate. Autoritățile regionale își fac griji că sistemul judiciar va fi suprasolicitat de mii de cazuri.

Legea a fost promovată de actuala coaliție a social-democraților cancelarului Olaf Scholz, a Verzilor și a liber-democraților pro-business, împotriva opoziției unora dintre statele federale ale Germaniei și a creștin-democraților de centru-dreapta. Liderul creștin-democrat, Friedrich Merz, a promis că partidul său va anula legislația dacă va câștiga alegerile naționale așteptate în toamna lui 2025.

Principalele magazine de grădină chestionate de agenția de presă dpa au indicat că nu vor adăuga plante de canabis la ofertele lor horticole, iar Asociația Medicală Germană s-a opus legii, spunând că aceasta ar putea avea „consecințe grave” pentru „perspectivele de dezvoltare și de viață ale tinerilor din țara noastră.”

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *