Germania: Politici de migrație mai stricte

Cancelarul Olaf Scholz a ajuns marți la un acord cu reprezentanții celor 16 landuri germane, în cadrul căruia s-a convenit asupra unei politici mai stricte în domeniul migrației.

Conform înțelegerii, guvernul federal de la Berlin a convenit să acorde landurilor și municipalităților suma de 7.500 de euro pentru fiecare refugiat anul viitor, urmând ca în prima jumătate a lui 2024 să se plătească avansuri care totalizează 1,75 miliarde de euro. Premierul landului Hessa a estimat că totalul ajutoarelor acordate va ajunge la 3,5 miliarde de euro.

În paralel, se vor face economii în cuantum de aproximativ un miliard de euro prin reducerea asistenței pentru solicitanții de azil, inclusiv prin dublarea perioadei de așteptare până la acordarea ajutoarelor sociale complete.

Cancelarul Olaf Scholz a subliniat că obiectivul comun al guvernului este de a respinge migrația ilegală, iar această înțelegere este considerată „un acord istoric”. De asemenea, Scholz a menționat că măsurile împotriva migrației ilegale pot reduce susținerea pentru partidele de extrema dreapta din țară.

În plus guvernul condus de Scholz a adoptat recent o lege pentru facilitarea expulzării membrilor grupurilor de infractori și percheziționarea locuințelor migranților în vederea stabilirii identității acestora. Executivul a acceptat, de asemenea, modificarea reglementărilor existente pentru a permite azilanților să intre mai rapid pe piața muncii și pentru a impune pedepse mai aspre traficanților de ființe umane.

Cu un număr semnificativ de cereri de azil înregistrate în primele nouă luni din 2023, Germania se confruntă din nou cu o creștere a fluxului de solicitanți de azil, cu 230.000 de cereri, mai multe decât întregul an 2022. Această problemă a fost exploatată politic de partide precum Alternativa pentru Germania (AfD), care a câștigat popularitate și a ajuns pe locul al doilea în sondajele de opinie, depășind toate cele trei partide din coaliția guvernamentală de centru-stânga.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *