Germania analizează reintroducerea serviciului militar obligatoriu

Germania examinează modalități de reintroducere a serviciului militar obligatoriu, acordând atenţie practicii din ţările scandinave, scrie Agerpres.

În Suedia, de exemplu, grupuri de recruți sunt înregistrate, apoi o primă parte este examinată şi testată pentru serviciul militar. Doar unii din acest grup activează apoi în armată.

Dar ministrul de finanţe german Christian Lindner s-a declarat împotriva reintroducerii serviciului militar obligatoriu pentru întărirea armatei, Bundeswehr. În opinia sa, costurile care implică o astfel de măsură ar fi prea mari.

„Costurile economice ale serviciului militar obligatoriu ar fi foarte mari având în vedere lipsa forţei de muncă într-o societate îmbătrânită” şi formarea „unor întregi companii, care apoi nu sunt convocate”, a declarat Lindner.

În schimb, el a cerut o rezervă militară mai puternică pentru Bundeswehr.

„Alternativa mai bună la serviciul militar obligatoriu, discutată din nou, este o rezervă întărită. Ar trebui să fie posibil ca cetăţenii să îşi asume cu regularitate un angajament voluntar de a activa în Bundeswehr pentru o perioadă mai lungă de timp, în paralel cu locurile lor de muncă civile”, a spus Lindner.

Serviciul militar obligatoriu a fost suspendat în Germania în iulie 2011, după 55 de ani.

Cu toate acestea, legislația prevede că serviciul militar obligatoriu pentru bărbaţi poate fi reinstituit în cazuri de tulburări civile şi legate de apărarea naţională.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *