Germania: Aliații europeni vor trimite 80 de tancuri Leopard 2 Ucrainei

Germania și partenerii săi europeni intenționează să trimită „rapid” două batalioane de tancuri Leopard 2 în Ucraina, adică aproximativ 80 de tancuri, a anunțat miercuri guvernul de la Berlin, adăugând că Germania va furniza o companie de 14 tancuri Leopard 2 A6 „ca prim pas”.

Alte țări care ar putea trimite Leopard în războiul împotriva Rusiei sunt Polonia, Spania, Norvegia și Finlanda. Decizia cancelarului Olaf Scholz, anunțată marți seară, marchează un moment decisiv în susținerea occidentală a Ucrainei în lupta sa împotriva agresiunii rusești, care a intrat săptămâna aceasta în cea de-a 12-a lună și care s-ar putea în curând să se intensifice și mai mult, întrucât se așteaptă ca Moscova să lanseze o nouă ofensivă.

Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, a declarat reporterilor că instruirea echipajelor ucrainene pe tancuri va începe „foarte curând” și că Leopards vor ajunge în Ucraina în aproximativ două luni.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că este „foarte fericit” de promisiunea tancurilor din partea SUA, Germaniei și Marii Britanii. „Dar, vorbind sincer, numărul de tancuri și timpul de livrare către Ucraina sunt esențiale”, a spus el, într-un interviu acordat Sky News.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *