Germania adoptă o nouă lege privind schimbarea identității de gen

Camera inferioară a parlamentului german, Bundestag, a adoptat noi reglementări care facilitează schimbarea prenumelui şi a identităţii de gen în registrele oficiale, relatează vineri DPA.

Reformele, care vor intra în vigoare în noiembrie, le permit oamenilor să facă modificările printr-o procedură simplă la oficiile de stare civilă guvernamentale.

De aceste schimbări beneficiază în primul rând persoanele transgender, intersex şi non-binare, dintre care multe au pledat pentru reforme.

Conform legislaţiei actuale, persoanele care doresc să-şi schimbe numele sau sexul înregistrat oficial trebuie să obţină evaluări medicale de specialitate şi o decizie judecătorească. Mulţi avocaţi au descris aceste cerinţe ca fiind împovărătoare şi umilitoare.

„Ca persoane trans, vedem din nou şi din nou că demnitatea noastră este transformată într-un subiect de negociere”, a declarat vineri parlamentara ecologistă Nyke Slawik, ea însăşi o femeie trans care şi-a schimbat sexul legal în conformitate cu legea actuală.

Votul din Bundestag a fost controversat şi, uneori, extrem de emoţionant. Reforma a trecut cu 374 de voturi pentru şi 251 împotrivă, cu sprijinul coaliţiei de trei partide a cancelarului Olaf Scholz (social-democraţii, liberalii şi Verzii), precum şi al partidului de extremă stânga Die Linke.

Conservatorii din blocul de opoziţie CDU/CSU de centru-dreapta şi din partidul de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD), precum şi din alianţa populistă Sahra Wagenknecht (BSW) s-au opus vehement schimbării, dar nu au avut suficiente voturi.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *