Germania a mai primit un loc în Liga Campionilor

Victoria lui Borussia Dortmund asupra lui PSG în prima manșă a semifinalei cu scorul de 1-0 a întărit semnificativ Bundesliga.

Conform regulamentelor UEFA, primele două țări din clasamentul coeficientului sezonier câștigă un loc al cincilea suplimentar în Liga Campionilor pentru următoarea campanie. Se știe deja că Italia și Germania vor primi acest privilegiu. Italia deține în prezent 19,428 de puncte pentru sezon, conducând clasamentul, în timp ce coeficientul Germaniei este de 18,071.

Interesant este că Borussia Dortmund se află în prezent pe locul cinci în liga lor internă. Astfel, galben-negrii și-au asigurat un loc în Liga Campionilor. În plus, în cazul triumfului în campania europeană primară, Bundesliga își va asigura șase locuri în Liga Campionilor.

Este de remarcat faptul că din sezonul următor ne așteaptă un format complet nou al Ligii Campionilor. În locul fazei tradiționale a grupelor, 36 de echipe vor concura într-un singur format de ligă, fiecare echipă jucând 8 meciuri împotriva adversarilor diferiți.

Adam Neamțu

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *