Geoană, la Chișinău: „Locul Republicii Moldova este în Europa”

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, se află, astăzi, într-o vizită în Republica Moldova.

Într-o întrevedere cu premierul Dorin Recean, el a salutat declaraţia autorităţilor de la Chişinău cu privire la nevoia de a avea ”o interoperabilitate cât mai extinsă cu NATO”, subliniind că alianţa militară în conducerea căreia se află este cea mai puternică structură de acest gen.

„Respectăm statutul de neutralitate constituţională, dar salutăm şi declaraţiile cu privire la nevoia de a avea o interoperabilitate cât mai extinsă cu NATO. Suntem cea mai performantă alianţă de acest gen”, a declarat oficialul NATO.

Mircea Geoană a făcut referire la statutul de țară candidată la UE a Republicii Moldova, cât și la cel de partener al NATO, și a declarat că trebuie să existe o corelație între acestea.

”Moldova este partener atât a NATO, cât și UE, iar o mare parte a discuțiilor de azi au fost despre cum să producem sinergie între parteneriatul pe care îl aveți cu noi și statutul de stat candidat la aderarea în UE”, a subliniat secretarul general adjunct al NATO.

”Locul Republicii Moldova este în Europa, alături de familia democraţiilor occidentale”, a punctat Mircea Geoană.

La rândul său, premierul Republicii Moldova a declarat că obiectivul prioritar al țării sale este să-și construiască o armată la standardele NATO.

”Obiectivul nostru este să construim o armată la standardele NATO. Modernizarea sectorului de securitate și dezvoltarea capacităților sunt prioritare. Intenția Moldovei este să dinamizeze programele de parteneriat cu NATO și cu țări membre NATO”, a spus premierul Recean.

Mircea Geoană s-a întâlnit, în cursul dimineții, cu oficiali ai Ministerului Apărării al Republicii Moldova și urmează să aibă o întrevedere și cu preşedintele moldovean, Maia Sandu. 

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *