Comandantul NATO Europa: Rusia își crește trupele în Ucraina. Va avea cea mai mare armată de pe continent

Generalul Christopher Cavoli, Comandantul Suprem al forțelor NATO din Europa, a atras, ieri, atenția aliaților că efectivele de care dispune Rusia pe frontul din Ucraina sunt tot mai numeroase.

Într-o declarație făcută în Congresul SUA, generalul responsabil cu trupele NATO din Europa a precizat că armata rusă este mai mare acum – cu 15% – față de cum era când a invadat Ucraina. „De-a lungul ultimului an, Rusia și-a crescut numărul trupelor din prima linia de la 360.000 la 470.000”, a spus Cavoli, preluat de Business Insider și Digi24.ro.

Creșterea efectivelor militare este o consecință a creșterii vârstei de mobilizare, de la 27 de ani la 30, impusă de Kremlin. Și, dacă se va păstra trendul, mai spune Cavoli, Rusia va putea să-și crească numărul de militari cu până la 2 milioane, în următorii ani. „În total, Rusia va avea cea mai mare armată de pe continent”, a avertizat generalul NATO.

Săptămâna trecută, și adjunctul secretarului de stat, Kurt Campbell, a declarat că Rusia și-a „restaurat aproape complet” capacitățile militare după pierderile grele de la începutul războiului.

„Noile sale capacități reprezintă o provocare pe termen lung față de stabilitatea Europei și amenință aliații NATO de pe continent”, a declarat Campbell, într-un dialog la Centru pentru o Nouă Securitate Americană, un think-tank din Washington.

Avertismentele celor doi oficiali, din armată și administrație, vin în contextul în care, din cauza unei fragmentări politice în Congres, administrația Biden nu reușește să trimită Ucrainei ajutorul de 60 miliarde de euro.

Facebook

Comentarii

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *