Gazprom pasează răspunderea: Reluarea Nord Stream 1 depinde de Siemens Energy

Cea mai mare conductă de gaze naturale din Rusia către Europa nu va relua pomparea până când Siemens Energy nu va repara echipamentele defecte, a declarat marți directorul general adjunct al Gazprom, Vitaly Markelov, pentru Reuters.

Europa se confruntă cu cea mai gravă criză de aprovizionare cu gaze din istoria sa, prețurile energiei crescând vertiginos, iar importatorii germani discutând chiar despre posibile raționalizări în cea mai mare economie a Uniunii Europene, după ce Rusia a redus fluxurile spre vest.

Gazprom anunță că Nord Stream 1 rămâne închis

Gazprom a anunțat vineri că gazoductul Nord Stream 1, principala rută de aprovizionare a Europei, va rămâne închis, deoarece o turbină de la o stație de comprimare a avut o scurgere de ulei de motor, ceea ce a dus la creșterea prețurilor en-gros la gaze. Întrebat când va începe Nord Stream 1 să pompeze din nou gaze, Markelov a declarat pentru Reuters, în marja Forumului Economic Estic din portul rusesc Vladivostok, situat în Pacific: „Ar trebui să întrebați Siemens. Ei trebuie să repare mai întâi echipamentele”.

Siemens Energy a declarat că nu a fost însărcinată în prezent de Gazprom să efectueze lucrări de întreținere la turbina cu suspiciunea de scurgere de ulei de motor, dar că este în așteptare. Compania, cu sediul central în Munchen, Germania, a declarat marți că nu a înțeles prezentarea situației de către Gazprom. Aceasta a declarat că o scurgere de ulei de motor la ultima turbină rămasă în funcțiune la stația de comprimare Portovaya nu constituie un motiv pentru a menține conducta închisă.

„Nu putem înțelege această nouă reprezentare pe baza informațiilor care ne-au fost furnizate în weekend. Evaluarea noastră este că constatarea care ne-a fost comunicată nu reprezintă un motiv tehnic pentru oprirea funcționării. Astfel de scurgeri nu afectează în mod normal funcționarea unei turbine și pot fi sigilate la fața locului”, a declarat Siemens Energy într-o declarație scrisă.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *